Renovera badrummet med banklån

Funderar du på att renovera badrummet samtidigt som du är osäker på om du har råd? Det är inte alls omöjligt att du kan täcka upp för delar av renoveringen med ett vanligt privatlån. I den här artikeln kan du läsa om några av de faktorer du behöver ha i åtanke om du vill låna pengar till en renovering.

Nytt kakel i badrummet och gärna golvvärme på det. Den gamla toaletten ska ut och ersättas av en som är fräschare, detsamma gäller badkaret. Ny spegel och nya badrumsskåp kostar visserligen inte lika mycket som allt annat, men det gör inte renoveringen billigare. En badrumsrenovering kostar en slant, vart som helst mellan 30 000-100 000, eller mer för den delen beroende på hur lyxigt du vill ha det. Du kan hitta lån med fördelaktiga villkor hos https://www.nordax.se/, vilket kan täcka upp en del av kostnaderna.

Låna till badrumsrenoveringen

Vad ska du tänka på om du ska låna pengar för en badrumsrenovering? På det stora hela gäller samma saker som gäller för lån generellt. För det första att du inte ska låna mer än vad du behöver. Det är lätt att tänka, när du ansöker om ett lån, att du ska lägga på ytterligare några tusenlappar på lånet eftersom det ändå inte påverkar kostnaden för månadsavbetalningarna i nämnvärd utsträckning. I det läget bör du ha i åtanke att de där tusenlapparna kostar en slant. Säg att du behöver låna 15 000 kronor, men beslutar dig för att jämna av lånet upp till 20 000 kronor. Om lånet har en ränta på 5% kommer de 5 000 kronorna kosta betydligt mer. Särskilt om du tar i beaktande att du också betalar fakturaavgifter och liknande. Låna alltså inte mer än vad du behöver. Se istället till att du kan spara ihop så mycket som möjligt till badrumsrenoveringen på egen hand.

Få hjälp med badrumsrenoveringen

Om du inte genomför badrumsrenoveringen själv, och såvida du inte har stora kunskaper om de specifika byggtekniska rutiner som gäller för våtrum bör du inte göra det, så kostar den ytterligare lite till. Du måste ju då betala hantverkarna som gör jobbet. Kostnaden för det kan du sänka med rotavdraget, upp till 30 procent vilket är en hel del.

Gör upp en budget och planera

Precis som det är lätt att låna för mycket pengar är det enkelt att gå för fort fram. Många glömmer helt enkelt av betydelsen av att planera. Som de flesta andra vill du förstås ingenting hellre än spendera tid i ditt nyrenoverade badrum. Nyckeln till en lyckad renovering ligger dock i en väl utförd planering. Låt det ta tid, fundera över dina önskemål och gör avvägningar mellan olika material och lösningar. Den dyra lösningen du föll pladask för idag framstår kanske inte som lika attraktiv imorgon. Om du har det i åtanke säkerställer du inte bara att renoveringen inte kommer kosta mer än vad den behöver, du kan också känna dig tryggare i att när allt väl är färdigt har du fått ett resultat du kommer att trivas med.