Östermalms saluhall byggs om

Den anrika saluhallen vid Östermalmstorg ska du få en total make-over. Detta kommer att pågå ända in i år 2018. Tills dess får hungriga handlare besöka den temporära hallen – som även den håller höga mått.

4168120-saluhallVisst, när det kommer till renoveringar både för privatpersoner och för företag är det smart att köpa container där man kan förvara sina saker så länge. Men när det kommer till saluhallen vid Östermalmstorg så går de längre än så och bygger upp en tillfällig vacker glashall där människorna ska kunna klämma och känna med stil på det som erbjuds. I sann östermalmsanda. Hallen har sedan 1888 bjudit på färska råvaror och läckerheter och nu är det god tid att göra ett ansiktslyft och tekniskt modernisera den så den kan hålla i hundra år till.

“Hela hallen är slut. Bland annat måste installationerna bytas, bjälklaget har gjort sitt och beredningsköken en trappa ner håller inte måttet” (läs mer)

Detta säger Jan Lind som är projektledare för Stockholms Stads fastighetskontor. Renoveringen kommer att kosta runt 500 miljoner kronor skriver Östermalmsnytt. Men om ingenting görs så kommer den att med största sannolikhet att behövas stängas om några år, vilket vore förfärligt. När renoveringen är klar så kommer hallen att se mer lik som den var när det byggdes i slutet av 1800-talet och den kommer att rymma mer handel än vad den gör nu. Det kommer med andra ord att bli mer liv och rörelse, vilket är väldigt positivt.