Fira efter radonsanering

Tidigare har vi tagit upp vikten av att se upp för radon vid renoveringar i äldre hus och att man vid upptäckten av radon måste utföra en radonsanering – något som efter tre år äntligen är gjort i Stockholms Stadsbiblioteks bokmagasin som nu öppnar igen: och det ska firas, vilket alla som utfört en sanering borde inspireras av!

”Efter tre år av radonsanering är Stadsbibliotekets magasin äntligen öppet igen. Det betyder att de 170 000 böcker som varit instängda åter är tillgängliga för stockholmarna. Detta firas stort lördagen den 7 november.” skriver biblioteket i ett pressmeddelande.

ballonger fest kalasPrecis som det står i citatet ovan är det äntligen dags för besökare att återigen få ta sig ner i Stockholm Stadsbiblioteks magasinlager för att ta del av alla de böcker som förvaras där. Dessa utgör nämligen hela 40 procent av bibliotekets boksamling som under saneringens tid inte gått att få tillgång till. Därför vill man från bibliotekets sida fira detta med buller och bång vilket gjort att man i ett pressmeddelande bjuder in allmänheten för rundtur och författarbesök. Bland annat kommer bibliotekets bibliotekarie Patrik Schylström att ge en kulturhistorisk visning med inslag av såväl Stadsbibliotekets och biblioteket som fenomen ur ett historiskt perspektiv där han bland annat kommer att visa vackraste och äldsta volymerna i magasinet och kanske även ge tips på läsvärda klassiker. Så om man är en bokslukare är detta verkligen något att gå på! Och om inget annat kan man få inspiration att själv fira när man genomfört en radonsanering i sitt eget hem – för att radonsanering både tar tid och tar på krafterna är Stadsbiblioteket ett riktigt exempel på så ett firande när det äntligen är över är verkligen i sin ordning!