Få fritidshus på marknaden

Är du en av de som önskar köpa sommarstuga eller fritidshus? Nu till våren är det ett vanligt inköp och marknaden brukar vanligtvis blomstra i mars och april, men detta år har det varit färre hus till salu. 

Enligt sajten Hemnet så lades hela 757 annonser för fritidshus ut på sajten under årets tre första 1435591-hammare-och-spikmånader, det är en minskning på 36 procent om en jämför med förra året. Samtidigt som antalet hus har minskat har antalet klick ökat, och det är väldigt stort intresse för fritidshus just nu. En anledning till att det är så få hus på marknaden är bland annat den kalla våren. Många vill fota sina stugor när det grönskar snarare än när det är grått och kallt ute. En annan anledning kan även vara att det är många som väljer att renovera och förnya husen nu, detta för att försöka skapa ett året runt-boende.

Men det finns hus att finna, det gäller dock att vara väl medveten om vad det är du söker. Bestäm innan du gör ditt köp om du vill ha en sommarstuga som du kan flytta in i direkt utan att behöva renovera eller om du snarare strävar mot en sommarstuga till ett lågt pris som kan behöva renoveras.

Att tänka på vid köp av sommarstuga med renoveringsbehov

Det senare alternativet är någonting som ger dig möjlighet att fynda. Viktigt är dock att ha i åtanke vad renoveringen kommer att kosta och hur mycket som du kan göra själv och vad specialister ska hjälpa dig med. Fasaden på bostaden är väldigt viktig för att den ska bli så snygg som möjligt, i en artikel här lyfter man olika fasader och dessa kan det vara bra att titta på för att få en bild av de alternativ som finns. Sen är det alltid bäst att ta hjälp av de som kan fasadrenovering snarare än att försöka sig på det själv, du kan till exempel ta hjälp av fasadrenoveringstockholm.se.

Det är även viktigt att du ser till att besikta sommarstugan innan du signerar köpeavtalet. Det är säljaren som ansvarar för dolda fel, men du ansvarar för övriga fel och det är svårt att hävda att felen varit dolda i en sommarstuga eftersom den ofta har lägre standard än “riktiga” bostäder. Fler bra tips hittar du här.