Anlita en murare vid renoveringar

Om du har planerat att utföra ett större renoveringsprojekt som inkluderar murningsarbeten är det klokt att anlita en professionell murare. Då har du möjlighet att först ta referenser och se över kundnöjdheten hos murarens tidigare kunder. En erfaren murare kan också vara en källa till ovärderlig information kring din renovering, om du bestämmer dig för att anlita honom eller henne.

Genom att boka konsultation på https://www.murarestockholm.se/ kan du få hjälp med alla sorters murningsarbeten. Här hittar du yrkesmurare som har en långvarig erfarenhet av att mura och som kan ge goda referenser från tidigare nöjda kunder. För att kunna reparera gamla fastigheter är det viktigt att anlita en murare som har kunskap kring hur arbetet gick till förr i tiden. Murare i Stockholm gör alltid en analys först för att se vilket material som använts samt arbetstekniker.

Stort behov av murare

  • Murare är ett gammalt yrke, och efterfrågan är fortfarande stor.
  • Ett område där det ofta behövs murarexpertis är sommarstugor som innehåller äldre vedspisar.
  • När vedspisen krånglar vill ägarna ofta ha dem kvar ändå, för att behålla husets gamla charm.

Det som skapats för 50-100 år sedan går nu ofta sönder och behöver repareras, och då är det viktigt med rätt kunskap.

Fördel med kunniga murare

Urban och Åse har renoverat ett gammalt hus i Munkedal som tidigare kallades för “spökhuset”. De tog bort de gamla plastmattorna och förbättrade planlösningen, och har idag ett ljust hem med vackra tapeter och ett knarrande trägolv. Huset är totalrenoverat och paret har bland annat byggt en ny gabionmur samt med en murares hjälp installerat en vacker gammal vedspis som tidigare funnits i huset. Med en kunnig murare går det att återställa äldre spisar till god standard och på så vis skapa en hemtrevlig atmosfär.

Brist på kakelugnsmakare

Att anlita en murare kan vara klokt vid större renoveringsarbeten som att fixa skorstenen eller att utföra en fasadrenovering, då det är ett stort arbete att utföra själv. Idag råder det brist på kakelugnsmakare vilket har fått den erfarne kakelugnsmakaren Staffan Forsström att börja föra sina kunskaper vidare till yngre generationer. Han är numera kursledare för en kakelugnskurs som hålls hos studieförbundet Vuxenskolan. Här lär sig deltagarna att plocka ner en kakelugn och sedan sätta upp den igen på ett nytt ställe. De flesta kakelugnar kan lagas av en kunnig murare så länge kakelplattorna är hela.