Tröttnat på hobbysnickrandet?

Tröttnat på att hobbysnickrandet bara är en hobby? Se till att skaffa dig en ordentlig utbildning inom byggkonsten och arbeta som snickare professionellt på heltid!

2702629-carpentry-workMånga som har snickeri som hobby vågar inte riktigt ta steget fullt ut och faktiskt börja arbeta heltid med sig fritidssysselsättning. Dock kan en tydlig skiftning på marknaden anas och det är allt fler som vågar ta steget till att starta egna små bygg- och snickeriföretag runt om i landet. Så för de få modiga som vill göra slag i saken och faktiskt vill kovertera sin hobby till sin huvudsysselsättning finns en hel del punkter som måste uppfyllas:

  • Utbildning – När man arbetar inom hantverkaryrken är det viktigt att man vet vad man håller på med och har kunskapen på papper. Så om man inte hade möjligheten att utbilda sig till snickare under sina ungdomsår är det därför viktigt att se över vilka studiemöjligheter som finns i dagsläget och sedan gå som lärling hos en kvalificerad snickare.
  • Erfarenhet – Hobbysnickrande ger ett visst kunnande i själva hantverket men inte i företagsverksamheten kring snickeri och därför är det ytterst viktigt att man väljer en position som lärling hos någon som kan hjälpa en att få fördjupande kunskaper i båda.
  • Registrering – När man startar ett företag eller enskild firma måste man registrera sig hos skatteverket innan det kan anses som lagligt arbete.
  • Faktureringsmöjlighet – Alla snickeriföretag som vill tjäna pengar måste ha ett bra faktureringssystem och ett sätt för alla medarbetare att tidsrapportera. Ett tips är att se till Struqtur.se vilka erbjuder ett dataprogram med allt ett företag inom bygg- och snickeribranschen behöver för bland annat offerter, avtal, projekthantering och lön. Till exempel kan företagets anställda själv skriva in sina arbetstider direkt istället för att lämna en rapport i slutet av månaden samt att fakturering till kunder går mycket smidigare.
  • KundkretsEtt nystartat företag behöver återkommande kunder för att bli ett framgångsrikt företag och när man är precis i uppbyggnaden av ett nytt företag är det viktigt att skapa en kundbasis. Ett bra tips är att trycka upp både visitkort och flyers att dela ut till sin omgivning, så varför inte börja smått genom att lägga lappar i grannskapets brevlådor till exempel och sedan gå över till att rikta sig mot större kunder?