Material och bygg

Sommar, sommar, sommar. Då kommer byggarglädjen igång, och allt fler tar tag i sina projekt. Göteborgs Posen har till och med skrivit en artikel om att folk börjat bygga nu till våren. Så här inleds artikeln:

Sommaren är tiden då många byggprojekt tar fart. Ett sätt att minska kostnaden är att planera i god tid, skaffa kunskap om materialet och leta på begagnatmarknaden. Ett säkert tecken på att värmen är här är alla byggprojekt som dras igång. Kanske handlar det om en ny altan, ett lusthus eller bara några enkla pallkragar att odla i?

Hitta rätt försäljare för rätt sak

När man ska påbörja ett bygge, är det viktigt att man kör igång med rätt virke. Och det är ju verkligen så att man måste vända sig till rätt företag, för rätt sak. Alla har saker som de är riktigt bra på. Vissa är koreografer och kan lära ut dans, andra kan det här med skrivande och har enkelt för allt som har med ord att göra. Vissa är grymma på att köra bil, andra på att köra båt och så vidare. Ni förstår grejen! Spillersboda Såg är Norrtäljes bästa byggvaruhus, de kan allt om bygg – men det är vissa saker de inte är bäst på, och då gäller det att leta sig fram till andra företag, som är specialister på deras grej.

Det finns en hel del att rikta in sig på om man vill bli specialist på någonting inom byggbranschen. Det finns företag som fokuserar på till exempel:

  • Rostfria räcken.
  • Fönsterbyten.
  • Golv, och kanske till och med specifika golv så som parkett.
  • Tapeter och färg
  • Verktyg och dylik

Ja, ni har förstår vad vi menar. Det handlar helt enkelt om att vara specialist, och omfamna en viss del av verksamheten istället för att försöka ta över hela. Det kan nog vara väldigt smart ibland. Förövrigt är det just i detta nu som folk bygger som mest. Det är nämligen på sommaren folk får ork och vilja att bygga om eller nytt. Det är dock viktigt att komma ihåg i byggarglädjen, att man måste ha stark kunskap för att klara av bygg, och även kunna planera bygget i tid. Börjar man till exempel planera ett bygge nu, kan man inte vara säker på att man kommer vara klar innan sommaren är slut. Det beror självklart på hur mycket som ska göras. Göteborgs Posten har också skrivit om det, och kommit med många bra råd. De pratar om att använda fantasin, syna virket, ha sund förnuft samt kommer med råd om hur en får ner kostnaderna. Vad gäller att få ner priset är här några tips de tar upp:

  • Planera i tid, så du vet vilka material du behöver.
  • Ta reda på vad saker kostar, allt från virke till arbetskostnad.
  • Kunskap om material gör att du ligger steget före.
  • Medlemserbjudanden och kampanjpriser är lätta att missa, leta fram dem!
  • Med smarta lösningar kan du enkelt hitta nya roliga vägar att gå, som helt säkert kommer att ta ner priset.