Instrumenten som underlättar bygget

Sågar, slipar, tryckmätare, fuktmätare och alla instrument som man kan tänka sig är de som verkligen underlättar vardagen för husägaren. Tacka vet jag appar och deras finurlighet, men inget slår ett riktigt bra Hand Instrument när man väl behöver det. Exempel på dessa är just fuktmätaren som upptäcker dina fuktskador i tid och till och med innan de hinner utvecklas. Det finns inte många instrument som fyller varandras funktioner och det är alltid bra att ha alla dessa åtskilda. Dock är det kanske inte alla som har råd med just alla instrument och därför måste man sålla för respektive område.

sågande manNär man bygger hus så är det alltid något man behöver. Alla verktyg är bra att ha och de flesta känner nog att det inte går att bygga utan exempelvis en såg eller slip. Alla dessa verktyg är såklart bra med det finns vissa som är extra bra och dessa är:

  • Manometer, en tryckmätare är det som mäter tryck i exempelvis gastuber och liknande containrar. Den är bra för de som har gas hemma och då vet man om det är för högt tryck än det borde vara. Stockholm är en sådan stad som använder mycket gas och just där är en tryckmätare en nödvändighet.
  • Fuktmätare, de flesta husägare bör inte vara utan en fuktmätare. Då fuktskador är varje husägares värsta mardröm så är det alltid läge att ha lite extra koll i våtrummen. Kök, tvättstuga och badrum kan lätt drabbas av fukt och när det väl har skett så kan det bli ett stort arbete att försöka få bort det.
  • Såg, självklart är en såg ett måste för den som sysslar mycket med trävirke. Men är det en engångsföreteelse som exempelvis att bygga en veranda så kan man alltid hyra en större såg.
  • Slipmaskin är något som alla bör ha hemma då den kan användas på ett flertal möbler. Passa på att slipa trall innan sommaren, trötta möbler kan få sig en omgång och dörrar får byta färg.
  • Skruvdragare är ännu ett verktyg som alla ska och bör ha, husägare som lägenhetsinnehavare är alltid i behov av en skruvdragare. Vissa är även kombinerade borr och dragare.

Att veta vad man behöver

Det är såklart inte lätt att veta vad man behöver om man inte har en plan. Därför är det smart att ta fram en plan för framtida byggen. Har man verktyget till arbetet så är det oftast också lättare att komma igång med bygget. För de flesta är det ett solklart val mellan en slip och en borr, för andra så måste man ha båda för att få ihop bygget. Satsa då på kvalité så att grejerna håller för alla ändamål. Sparar man in på kvalitén och väljer det billigaste så får man också det man har betalt för, det blir inte billigare i slutändan och lönar sig alltså inte. Ett riktigt bra instrument och verktyg håller i flera år och är helt klart en investering. Har ni dock inte råd så dela upp det och satsa på det verktyget som behövs mest.