Fönster även viktiga för sommarstället

Det många oftast tänker på när man talar om renoveringar och fönsterbyten är helt klart sitt fasta hem, definitivt inte sitt sommarställe. Men det går att argumentera att det är minst lika viktigt med nya fönster som har säkrare attribut än dina gamla. Ta en resa ut på landet och gör en besiktning tillsammans med en kunnig fönstermonterare från www.fönsterman.se.

Att säkerhet i hemmet är viktigt det vet de flesta, men sommarstället är förmodligen mer utsatt än er trygga villa mitt i stan. Sommarställen ligger ofta ute på landet där det är avsides från liv och rörelse. Därför är det inte allt för sällan en semesterfirare kommer ut till sommarstället och upptäcker att det varit inbrott. Semesterfirare vill inte få deras ledighet förstörd för att de inte installerat rätt fönster eller varför inte ett larm, som täcker hela sommarstugan. Oftast har man inte lika mycket värdefulla saker i stugan men det kan ändå kännas tufft att bli av med kaffekokaren, gamla antika föremål och liknande. Fördelarna med att installera nya fönster är att:

  1. De känsliga handgjorda fönsterna som är så vackra spricker alldeles för lätt och eftersom glaset ”vandrar” och rör på sig så är det oundvikligt tyvärr. Det säkra före det estetiska, annars är risken att ni får in fukt eller ses som ett lätt byte för en tjuv.
  2.  Tätade fönster gör att du även kan besöka sommarstället på vintern, har ni bara en öppen spis eller liknande källa för värme så är det inga problem! För de riktigt nya ställena så är det även många som har fungerande element och dylikt, då kan det vara smart att spara in på elen genom bra fönster.
  3. Ni behöver inte ens bestämma er för att byta fönster, be om en gratis konsultation så berättar den professionella personalen vad de anser att ni bör göra. Nyare sommarstugor brukar inte ha så pass stora problem att det måste göra något drastiskt och då kan det vara bra att veta detta. Äldre stugor har dock ofta problem som är lite mer kritiska att ta itu med och då är det viktigt att man besiktigar först.