Byt ut ditt fönster till våren

Renoveringstider har äntligen kommit. Det är nu perfekt tid att snygga till ditt hem, och göra allt det där som man inte orkar på vintern. Det är bra om man väljer att fokusera på det som verkligen inte går att göra på vintern, till exempel att byta ut sina gamla fönster. Det behöver inte alls bli varken en dyr eller jobbig historia, om man går till rätt försäljare och använder sig av rätt teknik. Men vad är rätt teknik? Vi kommer till det. Först tänkte vi tipsa om http://www.billigafonster.com/, som säljer just fönster. Och som ni ser i namnet, är de också billiga, och högkvalité.


Förberedelser viktiga vid byte

Nu då, till tekniken. Ja, det tåls att säga att det inte är det lättaste, men det går absolut om man är redo för lite ansträngning. Här kommer några tips på vägen:

  • Var förberedd! Se till att du har allt du behöver hemma. Fogsvans eller ryggsåg, kofot, vattenpass, hammare, tumstock, skruvdragare eller skruvmejsel, borrmaskin, montagenyckel, spackel, vinkelhake, stämjärn och borrsväng. Se också till att du har en tydlig beskrivning av hur du ska göra, och följ den sedan från första till sista steget. Annars blir det lätt att någonting missas, och hela proceduren måste göras om.
  • Fundera över vilket fönster du ska ha. I till exempel gamla hus är det vanligt med träfönster, och då kan det vara smart att byta till pvc-fönster till exempel, eftersom de är mer hållbara och du inte kommer behöva byta igen på ett bra tag. Men om du är ute efter något mer designat finns det mängder av bra och snygga alternativ också. Leta runt på internet, och prata med din försäljare. De kan vad som är bäst för dig, och med experthjälp kommer du säkerligen att bli nöjd.
  • Se till att du har tid så det räcker. Du ska först ta bort det gamla fönstret, och det kan bli lite omständligt beroende på hur det sitter. Räkna med några extra minuter för att vara på det säkra, och speciellt om du är nybörjare med fönsterbyten. När du sedan ska sätta in det nya fönstret kan du vara säker på att du kommer stå med ett lite fundersamt uttryck och behöva leta i tankarna kring vad det är du ska göra. Det är alltid bättre att lägga på en timma när det är dags för ett fönsterbyte för man vet aldrig vad som kan komma och dröja ut på tiden. Och det är ju verkligen otroligt trist om du står där med ett hål och inte har fått in det nya fönstret när natten kommer.
  • Var försiktig! Det kanske låter konstigt, men det är inte helt omöjligt att man råkar tappa sitt fönster, eller till och med kliva på det när det ligger på marken. Och vips, är hela bytet förstört. Ha fönstret på ett säkert ställe när du byter, så slipper du olyckan.
  • Om du är osäker? Be om hjälp. Det är de viktigaste av allt, för om du byter ut ditt fönster utan självsäkerhet kan det inte bara gå fel; det kommer att gå fel!